Suka Blog KakLong tekan like! :)

Senang & Menang with Puteri Katek

Dari meja kerja KakLong AiNa kul 8:37 AM
Bestt! Teruja sangat hari ni. Semalam masa kak long tengah blogwalking, terterjah satu blog ni. Blog pUtERi-kAtEk. Tengah duk syok i follow u..u follow i. Tuanku puteri permaisuri perkenan kak long join contest tuanku. Ampun tuanku, patik siap menjoin kan diri.. Hehe :P Alamak! Kak long sesat kat istana mana ni.


Jeng.jeng.jeng...


Sebelum join mesti ada syarat-syaratnya kan..
Yang ni syarat yang puteri katek letak;
Ö  Buat satu entry bertajuk 'Senang & Menang with Puteri Katek'
Ö  Copy banner contest dan link ke blog Puteri Katek.
Ö  Korang kena buat kasi satu resepi simple yang korang suka dan nak kongsi. Apa-apa yang sedap dan paling penting senang nak buat.
Ö  Of course kena follow. Tak nak follow pun takpe, Kalau kalah padan muka. Hehe:P Jangan Marah!
Ö  Tag sesiapa pun, sekurang-kurangnya sorang.
Ö  Jawap yang ni, dari blog siapa korang tau pasal contest ni… dan sertakan blog tersebut… ( kalau xde xpe )
Ö  Jangan lupa letakkan link korang pasal kat blog puteri katek! 

Tarikh tutup : 14 February 2011

Pemenang akan diberi kepada :
3 blogger terbaik
1 blogger yang banyak promote
1 lucky draw… 
so ada 5 blogger yang akan dapat hadiah ni…ermm…. 
Senang kan??

Nanti dapat hadiah ni...hehe


Ni resepi dari kak long...

Cheesy Wedges ala KFC

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->



gambar carian google je..

Bahan-bahan:

500g frozen wedges (boleh dapat di super/hipermarket)
5 sliced cheese (orange in color)
1 tbs butter
1 tbs tepung gandum
½ cawan fresh milk
2 tbs plain yogurt
Mayonaise


Cara-cara :
  1. Goreng wedges.
  2. Cairkan butter, api perlahan. Masukkan tepung tadi dan kacau.
  3. Masukkan fresh milk, kacau sampai jadi pekat.
  4. Lepas tu, tambahkan cheese tadi, kacau lagi sampai cheese cair.
  5. Baru masukkan yogurt, kacau sebati. 
  6. Pipe kan cheesy sauce dengan mayonaise tadi.
    * asingkan dalam 2 piping bag.
  7. Sedap dimakan panas-panas.

p/s: Masa first kak long dapat resepi ni terus buat. Selalu buat ni.. Sedapp!!!


Nak bagitau puteri katek....
Kak long join contest ni tuan punya blog yang ajak ok.

Then, nak tag dorang ni...
~ Comel ~
~ Leen ~

* Mana yang kena tag jangan tak join pulak yer!



5 budak comel:

King Of Single said...

wah..nmpak sedap la kak long....em sy malas nk join sbb xde resepi best dr saye.kui3

hope kak long menang la eyy ;)

KakLong AiNa said...

alah..join jer.. owner blog pun x kisah..hehe :D

putERi-kAtEk said...

waaahh!!!!!
best best!!! selalu pegi kfc cari benda alah ni... :D thanks join ye...

Hayati Hamzah said...

nk try recipe ni. amik tau! tq :)

KakLong AiNa said...

puteri katek: ur welcome.

hayati: amek la.. selamat mencuba yer..:)

 

KakLong AiNa Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review