Suka Blog KakLong tekan like! :)

Busy ke Busy Body?

Dari meja kerja KakLong AiNa kul 8:36 PM
Hello.. waa... dah lama kak long tak post new entry.. huhu :)


Sejak dua minggu kebelakangan ni, kak long sangat-sangat sibuk. Hah..? Kenapa sibuk? Owh, bab tu jap lagi kak long cerita yer. Setiap sekolah kat Malaysia mesti ada punya.. Ada APA? Bulan bahasa. Sekolah kak long pun salah satu daripadanya lah. Dalam bulan bahasa kali ni macam-macam aktiviti telah disusun untuk kami para pelajar. Kelas 4 Beta pun tak lepaskan peluang untuk libatkan diri. Kami sibuk dengan English Drama Competition. 


Tahun ni ada kelainan sikit. Semua tingkatan 4 diberi tajuk drama yang sama. Lepas terpulang lah masing-masing nak present macam mana. Hehehe :) Nak tau tajuk apa? 


GULP AND GASP

Haha...tajuk. Ok lah citer ni, not bad! Cuma kami kena fikirkan cara presentation yang gempak lah. Yang ambil bahagian hanya dua kelas aje. Kitorang tengah bid dengan kelas Alpha. Biasa lah kelas tu, dorang ni sangat lah bersemangat waja. Pantang nak kalah, tahun lepas pun presentation dorang pun memang gempak lah. Jadi, Kami ni dah bersepakat nak wat yang TERBAIK!!

Kak long tak berlakon lah.. Malu lah! hehe :) Kak long lebih suka bekerja di belakang tabir. Huhu.. Tugas kak long di bahagian props aje. Jangan pandang rendah yer, andai takde bahagian props lakonan tu tak menjadi tau! Wahh..bangga diri pulak. Tap memang lah suatu kerja yang memenatkan. Dah lah kena buat setting yang masuk dengan drama ni. Kalau tak hampeh gak la. 

Ni tinggal last minute punya kerja, masa awal-awal haritu tak nak buat latihan betul-betul. See, sekarang dah jadi kelam kabut. Main-main lagi. Dorang start serius lepas Director kita marah. Haha..ambek kau, sekali marah!! 

Tapi apa yang penting! Kelas pun dah miss. Homework bertimbun tak siap lagi. Malas lah nak siapkan. Takpelah at least ada alasan nak excuse. Tapi alasan ni dah lapuk ler kak long ;) By the way, get ready for this coming Tuesday! Saat-saat yang paling ditunggu-tunggu. Huhu! Ok, bye!

0 budak comel:

 

KakLong AiNa Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review